Επιμορφωτικά Σεμινάρια «Από την Έρευνα στη Διδασκαλία»
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας
3 & 4 Φεβρουαρίου 2017
Ο 3ος κύκλος των επιμορφωτικών Σεμιναρίων «Από την Έρευνα στη Διδασκαλία»που διοργανώνει το Future Library και το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.), σε συνεργασία με τον σχολικό σύμβουλο Ευστράτιο Μαϊστρέλλη συνεχίζεται. Ο επόμενος σταθμός είναι η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου.
Η πρωτοβουλία αυτή του Future Library και του Κ.Ι.Κ.Π.Ε έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία καθώς φέρνει σε επαφή διακεκριμένους ερευνητές, που υπηρετούν σεπανεπιστήμια και σε επιστημονικά ιδρύματα της χώρας, με τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στόχος των Σεμιναρίων είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τις μεθόδους και τα πορίσματα της επιστημονικής έρευνας από τους εισηγητές των Σεμιναρίων, σε θέματα της διδακτέας ύλης γυμνασίων και λυκείων.
Τα Σεμινάρια περιλαμβάνουν τέσσερις κύκλους μαθημάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος: Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Ιστορία και Οικονομία και απευθύνονται σε σχολικούς συμβούλους, εκπαιδευτικούς Μέσης Εκπαίδευσης, καθηγητές φροντιστηρίων, άνεργους καθηγητές και φοιτητές. Όλα τα προηγούμενα σεμινάρια ανεβαίνουν στην πλατφόρμα διαδικτυακής μάθησης edu.futurelibrary.grδίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να τα αναπαράγει οποιαδήποτε στιγμή, δημιουργώντας έτσι μια ηλεκτρονική «βιβλιοθήκη».
Το πρόγραμμα των Σεμιναρίων της Λιβαδειάς έχει ως εξής:
Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017
17:00 – 19:00
«Η λογική της συμμορίας: η επεισοδιακή δίκη και ο θάνατος του Θηραμένη (Ξενοφώντος, Ελληνικά, Βιβλ. Β΄, Κεφ. 3, §§ 50-56)»
Με τον Νικόλαο Α.Ε. Καλοσπύρο, Επισκέπτη Καθηγητή (Ιστορία και Ερμηνευτική της Κλασικής Φιλολογίας) στο τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ), Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
19:00 – 21:00
«Μάρκος Μέσκος, «Το άλογο»: Το βίωμα της «μητριάς πατρίδας» στην ελληνική μεταπολεμική και μεταπολιτευτική ποίηση»
Με τον Ευριπίδη Γαραντούδη, Καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας, τμήμα Φιλολογίας, Φιλοσοφική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Σάββατο 4 Φεβρουαρίου
10:00 – 12:00
«Το Ανατολικό Ζήτημα και ο Κριμαϊκός Πόλεμος»
Με τον Βαγγέλη Καραμανωλάκη, Επίκουρο Καθηγητή Θεωρίας και Ιστορίας της Ιστοριογραφίας, τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
12:00 – 14:00
«Οικονομική ανάπτυξη και περιβάλλον»
Με τον Βασίλη Πεσμαζόγλου, Επίκουρο Καθηγητή στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Λόγω των περιορισμένων θέσεων η προεγγραφή στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας είναι απαραίτητη. Παρακαλούμε σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής σας να ενημερώσετε τη βιβλιοθήκη το αργότερο έως την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017.
Η είσοδος είναι ελεύθερη | Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης
Διευκρινίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν και τα τέσσερα σεμινάρια ή να δηλώσουν τον τίτλο που τους ενδιαφέρει.
Ώρες εγγραφών στη Βιβλιοθήκη: Καθημερινά: 9Δευτέρα και Πέμπτη 8.30 π.μ. - 8.30 μ.μ. Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή- Σάββατο: 8.30 π.μ. – 2.30 μ.μ.
Υπεύθυνοι εγγραφών: Ελένη Μίχου & Ιουλία Βελέντζα | Τηλ. επικοινωνίας: 22610 89970 & 22610 81340, e-mail: vivlivad@sch.gr
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας | Κάδμου 7 & Δαιδάλου, Τ.Κ. 321 00, Λιβαδειά
Παρακολουθήστε εδώ τις μαγνητοσκοπημένες εισηγήσεις των επιμορφωτικών σεμιναρίων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου