Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ - πέταγμα χαρταετών

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020
   Χαρά Θεού σήμερα στην πόλη μας! Με έναν ήλιο αρνούμενον να κρυβεί πίσω από μερικές μικρές συστάδες αραιών νεφώσεων και με έναν άνεμο "παραγγελιά" για το πέταγμα του χαρταετού.    Εγέμισαν από τις πρωϊνές έως και τις μεσημεριανές ώρες, τόσον η Μαρίνα όσον και ο μώλος της Ιτέας, από επίδοξους "πεταχτές" χαρταετών όλων των ηλικιών.  Από νήπια έως και παππούδες, των οποίων οι βοηθοί-συνοδοί, έκαναν τα πρέποντα για να στηρίξουν την προσπάθειά τους σε αυτήν την σημερινή εορτή του πετάγματος του χαρταετού. Οι δε υπόλοιποι (κάτοικοι και επισκέπτες), αμέσως μετά από την προμήθεια των επιβαλλομένων κατά το έθιμον της ημέρας θαλασσινών και σαρακοστιανών, κατέκλυσαν τα παραλιακά καταστήματα και απολάμβαναν πίνοντας τα ...δέοντα, την ημέρα, την απλωσιά και την ηλιοφάνεια, ωσάν ηλιακοί συλλέκτες.


  Πολύχρωμοι και πολύσχημοι χαρταετοί υψώθησαν στον ουρανό της Ιτέας μας, η φωτογραφική αποτύπωση  των οποίων, δεν ήταν δυνατόν να είναι λεπτομερής.  Ούτε και εύκολη.  Παραθέτουμε ένα ελάχιστο δείγμα από αυτό το οποίον εσυνέβαινε σήμερα το πρωΐ στην πόλη μας.
  
Παρ' ότι οφείλουμε να σημειώσουμε ότι, η σημερινή παραδοσιακή εορτή της Καθαράς Δευτέρας, ήταν ελλιπής και "μουγγή", λόγω της ματαιώσεως της εκδηλώσεως "Ιτιώτικα Κούλουμα" την οποία διοργανώνει από ετών ο "Δεσμός" στο λιμάνι της Ιτέας.  Και αυτό έγινε (επί της ουσίας, δεν έγινε), με αφορμή την απαγόρευση των αποκριάτικων εκδηλώσεων λόγω του κορωνοϊού.
Οι χαρταετοί όμως, εστάθησαν στο ύψος τους : Επέταξαν όλοι τους!...

Χρόνια Πολλά, Καλή Σαρακοστή, Καλή Άνοιξη και Καλή Ανάσταση Έλληνες!



1 σχόλιο: