Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Κ. ΙΤΕΑΣ : "ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ" (όλοι σας...)


Αντανακλαστικά

   Στην προσπάθειά του ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Ιτέας κατά την ...ιστορική εχθεσινή συνεδρίαση του σώματος, ώστε να υπάρξει και κάποια συμπάθεια εκ μέρος των κατοίκων της πόλεως προς αυτούς τους φορτικά επαιτώντες, εξ συστήματος και ανατροφής κλέπτοντες, μονίμως ασχημονούντες σε όλους τους δημοσίους και ιδιωτικούς χώρους και διαβιούντες παρασιτικά και χωρίς αιδώ στις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλεως, προς αυτήν την προσβάλουσα τον πολιτισμό και την εικόνα της Ιτέας μας στους επισκέπτες ομάδα ανθρώπων, τους Ρομά ή Γύφτους, επεχείρησε λοιπόν ο Πρόεδρός μας,
να ευαισθητοποιήσει τους παρισταμένους λέγοντας ότι, αρκετοί από τους Ρομά έπεσαν θύματα των κατακτητών Γερμανών το 1941-44 στην Ελλάδα. 
 Στην ερώτηση, εάν ο ίδιος γνωρίζει το πόσοι Έλληνες και μόνον στην Αθήνα, λιμοκτόνησαν μόνον το 1942, δεν εγνώριζε την απάντηση. Και γιατί να την γνωρίζει άλλωστε. Τον ενδιέφερε;...

Είπε και κάτι παραπάνω ο Πρόεδρος. Μίλησε περί μιας προσπαθείας (εκ μέρους των κατοίκων) στο να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι και να ενταχθούν στην κοινωνία μας, ενώ θα βοηθούσε (εκ μέρος του Δήμου φανταζόμεθα), η παραχώρηση ενός τμήματος της πόλεως για την μόνιμη εγκατάστασή τους εδώ!...

Σήμερα όμως, προφανώς “έπεσε σύρμα” και ο ίδιος προσπαθεί με μια λιτή ανακοίνωσή του, να μας πείσει ότι ....λάθος καταλάβαμε όσοι τον ακούσαμε δια ζώσης εχθές το βράδυ.

Κύριε Πρόεδρε,
Δεν είναι έτσι, επειδή σας είπαν, ότι έτσι πρέπει εσείς να νομίζετε!

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωσή σας για λόγους δεοντολογίας και μόνον.
Παραθέτουμε μόνον (θεωρώντας ότι άπτεται του ύφους της ανακοινώσεώς σας), την κλασσική ρήση του Περικλέους από τον περίφημο “Επιτάφιο”, όπως την διέσωσε ο παππούς μας ο Θουκυδίδης στο έργο του “Ιστορία του Πελοποννησιακού πολέμου”, στον οποίον πόλεμο (όπως και όλους του άλλους ελληνικούς πολέμους) ως γνωστόν, δεν έλαβαν μέρος Ρομά ή Γύφτοι :

Φιλοκαλούμεν τε γαρ μετ’ ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας”

(μετάφραση : αγαπάμε το ωραίο με λιτότητα και φιλοσοφούμε χωρίς να γινόμεθα μαλθακοί)
***************************************************

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΚ ΙΤΕΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΤΕΑΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΑΘΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ.
Υπό ιδανικές συνθήκες τόνισα σε μια πολύωρη συνεδρίαση του Τοπικού της Ιτέας , ότι καλά θα ήταν αυτές οι μειονότητες (Ρομα κλπ. κλπ) να μορφώνονταν και να εντάσσονταν στην κοινωνία μας ομαλά , έτσι ώστε να μην υπάρχει παραβατικότητα & ανάγκη επαιτείας.
Έτσι πρέπει να γίνεται σε μια οργανωμένη & πολιτισμένη κοινωνία.
Αυτά υπό ιδανικές συνθήκες και μόνο.
Δεν θα μπορούσα από μόνος μου να αποφασίσω να δημιουργηθεί καταυλισμός Τσιγγάνων στην Ιτέα.
Για τέτοιες ενέργειες χρειάζονται αποφάσεις Τοπικών και Δημοτικών Συμβουλίων.
Ο Πρόεδρος της ΔΚ Ιτέας
Τζων Τάουνσεντ Γουώρθ

3 σχόλια:

  1. Άμοιρε Θουκυδίδη, που να φανταζόσουν ότι η ελπίδα σου να καταστεί το έργο σου "κτημα ες αεί" θα συμβάδιζε με το ρατσιστικό παραλήρημα των "πολιτισμένων" Ιτιωτών, οι οποίοι αισθάνονται "προσβεβλημένοι" έναντι των επισκεπτών της πόλης τους από τους Ρομά (άκουσον άκουσον) και όχι από την αδιαφορία υπευθύνων για την εικόνα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου ρε Σαλωνίτη τσαντηρόπληκτε, που θα μπερδέψεις και τον Θουκυδίδη στην φτώχεια σου! Ξέρεις όμως εσύ. Ο ρατσισμός είναι βαρειά λέξη, ενώ η συμβίωση με γύφτους, είναι πολιτισμός!

      Διαγραφή
  2. Εχουν καταλαβει οι διοικουντες του Δημου Δελφων οτι ειναι οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ που εχουν ημερομηνια ληξεως οπως τα γιαουρτακια ??? Θα ηταν πολυ πιο εντιμο κυριε προεδρε της Ιτεας,να ζητησετε ενα ΣΥΓΝΩΜΗ παρα να υπογραφεται ενα εγγραφο που σας το εχουν ετοιμασει αλλοι... ο νοων νοητε κυριε προεδρο. Το μυνημα εκ των εσω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή