Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

"Xtra Large" (Ιτέα) : ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ...


Απουσία στην Παραλιακή

    Έφθασε στο τέλος της κατά τα φαινόμενα, η παρουσία στην πόλη μας και η ενεργός δράση στην αγορά της, ενός εξαιρετικού, συμπαθέστατου και προσφιλούς σε όλους μας ανθρώπου, ενός επιχειρηματία-καταστηματάρχη του οποίου ο επαγγελματισμός ήταν σημείο αναφοράς για όλα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ιτέας. Και έκλεισε με αυτόν τον τρόπο, άλλος ένας κύκλος επιχειρηματικής δραστηριότητος, σε αυτό το παλαιό ακίνητο της παραλιακής λεωφόρου.

   Αναφερόμαστε στον Κώστα, στον φίλο μας τον Κώστα, τον ιδιοκτήτη της επιχειρήσεως “Xtra-Large” στην Ιτέα, του οποίου το χαμόγελο, η ευγένεια και η “σβελτάδα”, ήσαν το ξεχωριστό “χρώμα” της επιχειρήσεώς του.

    Σύμφωνα με το εδώ κι μερικές ημέρες εμφανισθέν πωλητήριο στην είσοδο του καταστήματος, “Πωλείται η Επιχείρηση”. Ήδη το κατάστημα παραμένει από ημερών κλειστό, με τα τραπεζοκαθίσματα, τα εντός και εκτός του καταστήματος, να είναι συγκεντρωμένα στην αίθουσά του και με τις εναπομείνασες επιγραφές και τις διαφημιστικές πινακίδες του, απλώς να υποδηλώνουν την ύπαρξη κάποτε, του κεντρικότερου ταχυφαγείου της πόλεως, σε εκείνο το σημείο.

Το παλαιό καφενείο
“Ο Βύρων”  του Καραλίβανου, με δυο γενεές να έχουν μεγαλώσει εκεί, μετετράπη προ αρκετών ετών από τον Κώστα, στο σύγχρονο ταχυφαγείο “Xtra-Large”, του οποίου η ιστορία όμως, μόλις ετελείωσε και αναζητείται πλέον, νέος επιχειρηματίας, για να προσπαθήσει να δώσει ζωή, σε αυτό το συνυφασμένο με την ιστορία της πόλεως ακίνητο.

Στην Κύπρο “μετακομίζει” ο Κώστας. Από την μια η κρίση και η αβεβαιότητα της εποχής μας και από την άλλη οι ασταμάτητες υποχρεώσεις, οδήγησαν τον φίλο μας σε αυτή του την απόφαση.

   Κι εμείς εδώ, θα στερηθούμε το νυκτερινό στέκι μας, εντός του οποίου έχουν πραγματοποιηθεί ομηρικές συζητήσεις, ιδίως κατά τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες, όπου όλοι οι “ξενύχτηδες” της περιοχής, έπρεπε να περάσουν από εκεί για ένα πιτόγυρο και την τελευταία μπύρα πριν από τον ύπνο. Συζητήσεις με περιεχόμενο πότε αθλητικό, πότε πολιτιστικό και αυτοδιοικητικό, πολλές φορές ακόμη και φιλοσοφικό, καθώς ο Κώστας, είχε και γνώση και άποψη για την ελληνική κλασσική γραμματεία.

Εμείς, να ευχηθούμε τα καλύτερα για τον φίλο μας. Και είθε εκεί στην Κύπρο, να τον περιμένουν τα καλύτερα, τα οποία δεν τον συνάντησαν στην Ιτέα.




2 σχόλια:

  1. Κυριε Κωστα πραγματικα ησασταν ενας παρα πολυ καλος ανθρωπος και σωστος επιχειρηματιας και ειναι κριμα που κλεινει τοσα αδοξαα ενας τοσο ωραιος κυκλος εργασιας.......πραγματικα σας ευχομαι μεσα απο την καρδια μου καλη επιτυχιαα σε αυτη την επαγγελματικη σας καριεραα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή συνέχεια Κώστα σε ευχαριστούμε γιά τον επαγγελματισμό σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή