Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ.

 
Ανεμίσματα



    Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτριος Καραγιάννης, ο οποίος ως γνωστόν, έχει αποχωρήσει από την δημοτική παράταξη του νυν Δημάρχου με την οποία είχε εκλεγεί και ο οποίος είναι σε δικαστική διαμάχη μαζί του, εσυνήθιζε τις όποιες  ‘’επικοινω- νίες’’ τις οποίες ήθελε να έχει με το αναγνωστικό κοινό της περιοχή μας, να τις κοινοποιεί μέσω των τοπικών blogs και ιστοσελίδων. Ενώ όμως από την προηγουμένη ημέρα, εσυνήθιζε, να ‘’ενημερώνει’’ την μοναδική τοπική ημερησία εφημερίδα, χρησιμοποιώντας την ως προπομπό και ως προλαλήσασα των απόψεών του.

Και όλα αυτά τα εσυνήθιζε έως σήμερα. Καθ’ όσον και όπως προκύπτει από την σημερινή του ανακοίνωση, η εν λόγω φυλλάδα, εδημοσίευσε ‘’αναλήθειες’’ για το θέμα του, αγνοώντας τον. 
 Άρα οι ‘’αναλήθειες’’ είναι δημοσιεύματα – παιχνίδια!...
Έχει και η δημοσιότητα, τα προβλήματά της...  Και η πολιτική.

Εμείς πάντως, αναδημοσιεύουμε την Απάντησή του, για δύο λόγους :

1. Έχει δίκιο στα γραφόμενά του και

2. Εμείς δεν κάνουμε ‘’παιχνίδια’’...


******************************* 

 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ «ΑΝΑΛΗΘΗ» ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ


Με αφορμή τα αναληθή δημοσιεύματα στην τοπική εφημερίδα “Ώρα της Φωκίδας” (Δημοσίευμα με τίτλο «Δεν παραπέμπονται για συκοφαντική δησφήμιση»), σχετικά με την υπόθεση της συκοφαντικής δυσφήμησης του προσώπου μου, των Παναγιωτόπουλου Αθανασίου και Τσονάκα Αθανασίου, ως προς την απαλλαγή τους και την απόρριψη της έγκλησης μου από την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας έχω να δηλώσω τα εξής:
1.    Η υπόθεση έχει τεθεί προσωρινώς στο αρχείο έως να εκδικαστεί η υπόθεση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Δελφών, η οποία ανεβλήθει λόγω μη χορήγησης εγκαίρως, εγγράφων του Δήμου και παρά την εισαγγελική παραγγελία που αναγκάστηκα να πάρω, τα έγγραφα αυτά μου προσκομίθηκαν την ίδια μέρα μετά την αναβολή του δικαστηρίου.
2.    Ουδέποτε έχει απορριφθεί η σχετική μου έγκληση για τη συκοφαντική δησφήμηση και επομένως ουδέποτε οι ανωτέρω κατηγορούμενοι έχουν απαλλαγεί. 
Τέλος έχω να δηλώσω την εμπιστοσύνη μου στην Ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος πως αναληθή δημοσιεύματα – παιχνίδια δεν μπορούν να προκαταλάβουν δικαστικές αποφάσεις αλλά και ούτε να επηρεάσουν την τοπική κοινή γνώμη.

Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Δελφών
Καραγιάννης Δημήτριος

4 σχόλια:

  1. οι συντακτες των blogs περαν της καταγραφης της επικαιροτητας
    ΠΡΕΠΕΙ να χειριζοντε σωστα και την Ελληνικην γλωσσα.
    στην αναρτηση σας αναφερετε μερικες φορες την λεξη ΕΣΥΝΗΘΙΖΕ
    αντι του σωστης ΣΥΝΗΘΙΖΕ διοτι ως συνθετος λεξη συν + η(ε)θιζω
    και ως γνωστον την χρονικη αυξηση την περνουν τα ρηματα και ΟΧΙ οι συνδεσμοι .

    δια την τεκμηριωση :http://moderngreekverbs.com/sinithizo.html

    Τοτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε δίκιο. Πρέπει να χειρίζονται (με αι) σωστά την ελληνική γλώσσα, εφ' όσον αρθρογραφούν βεβαίως. Με κεφαλαία στην αρχή των προτάσεων και με ανάλογο τονισμό.
      Όμως, το blog, δεν είναι ειδησεογραφικό πρακτορείο. Πρέπει όμως, να έχει άποψη για τα συμβαίνοντα και να την γράφει. Είτε σαν πρόλογο, είτε σαν άρθρο. Διαφορετικά, δεν είναι blog, είναι αναμεταδότης.
      Τώρα, για το θέμα της χρονικής αυξήσεως, έχετε δίκιο κατά 50%. Καθ' όσον, υπάρχουν σύνθετα ρήματα, τα οποία δέχονται την χρονική αύξηση εμπρός από τον σύνδεσμο, χωρίς αυτό να είναι λάθος. Όπως π.χ. συσπειρώνω, εσυσπείρωσα ή συμβουλεύω, εσυμβούλευσα. Ακόμη και διαιρώ, διήρεσα & εδιαίρεσα.
      Ευχαριστούμε για τον εύστοχο σχολιασμό.

      Διαγραφή
    2. ..προβάλλω, αόριστος επρόβαλα..
      Την κάναμε την γραμματική κουρελόχαρτο !!!

      Διαγραφή
  2. Προς πολύξερο αρχικό ανώνυμο σχολιογράφο..
    Σωστή η παρατήρησή σου για την κλίση (και όχι το κλείσιμο)των σύνθετων λέξεων(περιλαμβάνονται και τα ρήματα) αλλά στο σχόλιό σου έχεις δύο τερατώδη λάθη.
    ΠΡΩΤΟΝ Το ρήμα χειρίζοντε γράφεται με -αι γιατί πρόκειται γ' πρόσωπο πληθυντικού αριθμού (οι συντάκτες ... χειρίζονται) και
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ το ρήμα παίρνω που σημαίνει λαμβάνω κάτι που που μου δίνει κάποιος είναι παντελώς διαφορετικό από περνώ με έψιλον που σημαίνει διέρχομαι απ' έξω.

    ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΚΑΙ ΌΧΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή