Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

ΙΤΕΑ : ''ΕΙΔΕΣ Η ΔΕΗ;...''

                      (φωτο : Αργυρώ Καρακώστα)
Κλειστόν λόγω 
διακοπής ρεύματος’’

   Από καιρού είναι γνωστό στην περιοχή μας, το ότι η ΔΕΗ, μετά από κάποιο όριο ανοχής της στις καθυστερήσεις εξο- φλήσεων των λογαρια- σμών καταναλώσεως ηλεκτρικού ρεύματος από πελάτες της, έχει αρχίσει και διακόπτει αυτές τις ‘’ασυμμόρφωτες’’ παροχές. Το δε ‘’χέρι’’ της με τον κόφτη, άρχισε να ‘’ακουμπά’’, εκτός από οικίες, τώρα και επιχειρήσεις μέσα στην Ιτέα.
   Τελευταία κρούσματα αυτής της νέας καταστάσεως για την ήδη ψυχορραγούσα οικονομική ζωή της πόλεως, είναι η διακοπή (κόψιμο) της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, σε 2 (δυο) παραλιακά καταστήματα αναψυχής. Μάλιστα, στο ένα εξ αυτών και προκειμένου (κατά την ΔΕΗ) να αποφευχθεί η λαθροχειρία από παρακείμενες συνδέσεις, αφαιρέθηκε και το ‘’κουτί’’ της συνδέσεως του δικτύου με το ακίνητο.

   Άσχημες καταστάσεις. Και μάλιστα όταν πρόκειται για παραλιακά καταστήματα, των οποίων οι πελατείες (άρα και οι εισπράξεις), θα συρρικνωθούν κατά πολύ, λόγω του επερχομένου Χειμώνος.
   Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες μας, επίκεινται και άλλες ‘’επεμβάσεις’’ της ΔΕΗ και σε άλλες, καλοκαιρινές ως επί το πλείστον επιχειρήσεις, των οποίων η με κάθε τρόπο ρύθμιση των οφειλών των προς την ΔΕΗ, είναι πλέον μονόδρομος. 
 Εάν σε αυτή την ζοφερή εικόνα προστεθούν και οι (καθυστερημένες κι αυτές) απαιτήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων, καθώς επίσης και η αναλγησία (πλέον) της ΔΟΥ, τότε θα έχουμε μια πλήρη εικόνα της επερχόμενης ...ευθανασίας, της οικονομικής ζωής της (τουριστικής) πόλεώς μας. Για τις οφειλές προς το Λιμενικό Ταμείο, δεν το συζητούμε. Εκεί το πρόβλημα είναι χρόνιο.

   Είναι λυπηρό πάντως, το να κλείνουν καταστήματα λόγω συσσωρευμένων οφειλών προς την ΔΕΗ. Και γίνεται ακόμη χειρότερο, εάν αναλογισθούμε ότι τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο-Απρίλιο, δεν αναμένεται και δεν πρόκειται να συμβεί κάτι παραπάνω, εκτός από κάποια ‘’συντήρηση’’ για όλες αυτού του είδους τις επιχειρήσεις της πόλεως. Από πλευράς εσόδων εννοούμε.


Ευχόμεθα, οι δυο επιχειρηματίες να εύρουν λύση γρήγορα στο πρόβλημά τους με την ΔΕΗ και τα καταστήματά τους να γεμίσουν πάλι με μουσική και ανθρώπους. Πολλούς ανθρώπους.

    

2 σχόλια: