Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΥ


Ώχ!... βρέχει...


   Δημοσιεύουμε σήμερα στο ''epikourositeas.- blogspot.gr'' την επιστολή της Τοπικής Συμβούλου της Κοινότητος Ιτέας Μαρίας Καλπούζου, με την οποία εγνωστο- ποίησε πρωτίστως στον Δήμαρχο, την απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί, αποχωρώντας από την δημοτική του παράταξη.
  Ανεξαρτήτως του τι εκτίμηση έχει ο κάθε συνδημότης για το έργο και την παρουσία της στα τοπικά μας ζητήματα και προβλήματα, θα πρέπει να παραδεχθεί ότι, η Μαρία Καλπούζου είχε το θάρρος, το ''τσαγανό'' όπως συνήθως αναφέρουμε, αφ' ενός να ''κτυπήσει'' κατ' επανάληψη το καμπανάκι προς την υπερκείμενη αιρετή αρχή της για τα συσσωρευμένα λάθη και τις διαπιστωμένες δυσλειτουργίες της και αφ' ετέρου στο τέλος, να διαχωρίσει την θέση της από αυτόν τον ''αχταρμά'', ο οποίος αρέσκεται στο να ισχυρίζεται ότι είναι η ''πεφωτισμένη'' δημαρχεύουσα εξουσία.
Και αυτό και προς τιμήν της, το έκανε μετά από την σωρεία των πιέσεων τις οποίες εδέχθη κατά το τελευταίο 10ήμερο από ''παρατρεχάμενους'' πέριξ του Δημαρχιακού θώκου, από υποκλινόμενους και ευκαιριακούς κολαούζους της σημερινής ''άρχουσας'' τάξεως.
  Τα περιγραφόμενα όμως από αυτήν, τα οποία αφορούν, τόσον το ιδεολογικό όσον και το επί του πρακτέου ανάστημα, της έως εχθές δημοτικής της παρατάξεως, είναι εξόχως αποκαλυπτικά, αν και εντέχνως, ...γλαφυρά.
Κατά το κοινώς λεγόμενον : Δήμαρχε, βάλε καλού-κακού και τους υαλοκαθαριστήρες. Μήπως αυτό όμως, δεν είναι ψιλόβροχο;...

Υστερόγραφο : Εκτός από την Μαρία Καλπούζου και τον Νικόλαο Οικονόμου (την δήλωση του οποίου επίσης έχουμε), παρητήθη από Σύμβουλος του Δημάρχου καθώς επίσης και από την παράταξή του και ο επιλαχών Τοπικός Σύμβουλος Ιτέας, Ευστάθιος Μαλάκης!...  Κι εκεί, χρειάζονται αρκετές ομπρέλες, εκτός από ρινόμακτρα!...

****************************************** 
Δήλωση Ανεξαρτητοποίησης Συμβούλου Δημοτικής Κοινότητας ΙΤΕΑΣ Δήμου Δελφών


ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
(άρθρο 66 παρ.4 Ν.3852/10)
Μαρίας Καλπούζου ,Συμβούλου Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας του Δήμου Δελφών
ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Δ.Κ. Ιτέας
Τον Δήμαρχο Δήμου Δελφών
Τα μέλη του Συμβουλίου Δ.Κ. Ιτέας
Τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δελφών
Τους Δημοτικούς Συμβούλους
Τοπικά Μ.Μ.Ε.
Με υψηλό αίσθηµα ευθύνης απέναντι στους δηµότες που µε τίµησαν µε την ψήφο τους, αλλά και προς το Σώµα, δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ» παραµένοντας ως ανεξάρτητη σύμβουλος της Δ.Κ. Ιτέας.
Οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησής μου, σε καμία περίπτωση δεν είναι προσωπικοί, αλλά αφορούν πρωτίστως εντελώς διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις και πρακτικές από εκείνες που ακολουθεί η παράταξη µε την οποία εκλέχτηκα, σε µία τοπική κοινωνία που µας παρακολουθεί ανήσυχη αναµένοντας μάταια, όσα είχαµε προεκλογικά δεσμευτεί να κάνουμε. Σχεδόν δύο χρόνια µετά τη νίκη της παράταξης η λειτουργία της δημοτικής αρχής, σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζει µε όσα υποσχεθήκαμε στους δηµότες συμπολίτες µας, αφού η αλαζονεία και οι προσωπικές φιλοδοξίες αποτελούν κυρίαρχα στοιχεία στην οργάνωση της διοίκησης και τη λήψη των αποφάσεων.
Οι στόχοι που είχαµε θέσει αναλαμβάνοντας την διοίκηση του Δήµου, μοιάζουν σήµερα απόµακροι, ενώ και η καθημερινότητα του πολίτη που αποτελεί πρωταρχική υποχρέωσή µας, φαίνεται ότι έχει περιέλθει σε δεύτερη µοίρα. Μετά από την νίκη µας στις εκλογές, η δηµοτική αρχή δεν έχει να επιδείξει ουσιαστικό έργο στον τοµέα της επίλυσης των καθηµερινών προβληµάτων, µε αποτέλεσµα αυτά να διογκώνονται και να πολλαπλασιάζονται διαρκώς. Στο προεκλογικό πρόγραµµα της παράταξής µας, βάσει του οποίου οι δηµότες µας εµπιστεύθηκαν, η αντιμετώπιση της καθηµερινότητας, και η βελτίωση της ποιότητας ζωής µας, ήταν από τους κύριους στόχους µας ειδικά στο πρώτο διάστηµα..Η συλλογικότητα και οι δηµοκρατικές διαδικασίες στη λειτουργία της δηµοτικής οµάδας έδωσαν τη θέση τους στη πλειοδοσία των προσωπικών φιλοδοξιών και στην συγκεντρωτική-διοίκηση.
Και το κυριότερο. Όλα αυτά τα προβλήματα που αναδείχθηκαν από την άσκηση της δηµοτικής εξουσίας έχουν δημιουργήσει στους συµπολίτες µας αισθήµατα απογοήτευσης και αγανάκτησης, τα οποία η δηµοτική αρχή δείχνει να µην αφουγκράζεται.

Με απόλυτη ευθύνη στους συµπολίτες µου δηλώνω ότι διαχωρίζω τη θέση µου από τη δηµοτική αρχή, που δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους, παραµένοντας φυσικά στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας ως ανεξάρτητη τοπική σύµβουλος µε καθαρές προτάσεις και λύσεις για τα καθημερινά προβλήματα της πόλης μας, και δίχως στείρα αντιπολιτευτική κριτική για προσωπική προβολή και εντυπωσιασµό.

Η μέχρι τώρα παρουσία μου στόχο είχε και εξακολουθεί να έχει το καλό των δημοτών και την αλλαγή της ποιότητας ζωής των δημοτών προς το καλύτερο. Σε όλα τα τοπικά συμβούλια είχα θέσεις προς όφελος των πολιτών που πολλές φορές ήταν διαφορετικές από τα θέλω της τοπικής δημοτικής αρχής. Άλλωστε είναι καταγεγραμμένες στα πρακτικά των τοπικών συμβουλίων όλες οι προτάσεις μου για να αλλάξει προς το καλύτερο αυτός ο τόπος. Δυστυχώς ελάχιστες από αυτές έχει υιοθετήσει η δημοτική αρχή.

Στους δύσκολους καιρούς που βιώνει η κοινωνία και ο λαός µας, εύχομαι η πράξη µου αυτή να είναι για το καλό του Δήµου µας και των πολιτών.
Δεν θα πάψω ποτέ να προασπίζομαι και να παλεύω για αυτή την Πόλη και για αυτόν τον Δήμο.
Δεν θα σταματήσω ποτέ να προασπίζομαι το δίκαιο τον πολιτών και την αλήθεια.
ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΠΟΥΖΟΥ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΙΤΕΑΣ

2 σχόλια:

  1. Πιό ψιλόβροχο......
    Έχουν αρχίσει και πέφτουν κάτι ...τάλαρα με περιεχόμενο.....ανάλογο της δημοτικής αναξιοπρέπειας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαλάζι ρίχνει. Η ανικανότητά της,η απραξία της,το κόμπλεξ της δεν έχουν όρια. Το καταλάβατε η να το κάνω πιο λιανά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή