Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΕΚΘΕΣΗ : ''Ο ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ''


Ευτυχώς,
υπάρχει και αυτή η Ελλάδα

   Αναδημοσίευση από τον Λ/σμό στο facebook της εξαιρετικής ομάδας ''Battaglia di Lepanto'' (Ναυμαχία της Ναυπάκτου), όπου ο Ιωάννης Κοργιαλάς και οι φίλοι του, κάνουν το καλύτερο για την αγαπημένη τους πόλη, την Ναύπακτο.
Έτσι λοιπόν, μάθαμε κι εμείς εδώ, ότι εκτός από το κλείσιμο του Νοσοκομείου της Αμφίσσης, εκτός
από την αύξηση των τελών καθαριότητος, εκτός από την απώλεια(;) του παραλίμνιου αγωγού και τα ''χτυπήματα κάτω από την μέση''(!), υπάρχει και άλλη Ελλάδα.  Αυτή η οποία δεν λέει ψέμματα για τις αποτυχημένες αλλά μετα φωτογραφιών προβεβλημένες ''ενέργειές'' της. Αυτή η οποία τιμά τα διαχρονικά παιδιά της.  Αυτή η οποία κάνει τα πάντα για να μην ξεχαστούν έργα, προσφορές και ιστορία.

Η αναδημοσίευση γίνεται για όσους ενδιαφέρονται.   
Και για όσους εξακολουθούν να  πιστεύουν ότι μας αξίζει μια καλύτερη μεταχείριση ωσαν πολιτών και δημοτών αυτού του φημισμένου τόπου.

************************************

''  Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οργανώνει τις εκθέσεις «Τέχνη και κοινωνία στην Κρήτη στα χρόνια του Θεοτοκόπουλου» και «Ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος και η Ναυμαχία της Ναυπάκτου». Πηγή: www.lifo.gr

Η έκθεση θα ξεκινήσει στις 14/11/2014 και θα διαρκέσει μέχρι τις 8/2/2015. - See more at:
http://www.ellines.com/good-news/15070-mouseio-kukladikis-technis-o-thanatos-sto-ergo-tou-el-gkreko/#sthash.5KVbLrh0.dpuf

Τι συμβολίζει ο Θεοτοκόπουλος για έναν Ελληνα; Πρώτα – πρώτα, ο Θεοτοκόπουλος είναι ο Έλληνας Οδυσσέας. Ξεκινάει από τη βενετοκρατούμενη Κρήτη, πάει στη Βενετία, πάει στη Ρώμη, καταλήγει σε ένα μακρινό μέρος και καταφέρνει να γίνει ο μεγαλύτερος ζωγράφος της Ισπανίας την εποχή εκείνη.

Ο Πικάσο είχε πεί ότι "κάθε ζωγράφος έχει έναν πατέρα και μια μάνα. Εμένα ο πατέρας μου είναι ο Γκρέκο και η μάνα μου ο Σεζάν". Πηγή:
www.lifo.gr ''

Για την αντιγραφή : Επίκουρος Ιτέας

1 σχόλιο: