Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΤΕΑΣ : ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Γ.Π.Σ. ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ


Παρασκευή μεσημέρι 13:00'

   Σύμφωνα με την ειδοποίηση της Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας, την Παρασκευή το μεσημέρι, θα συζητηθεί το θέμα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού (ΓΠΣ) της Ιτέας και θα παρευρίσκονται και κάποιοι από τους Μελετητές.
  Να υπενθυμίσουμε ότι προ 1,5 έτους περίπου, είχε γίνει η παρουσίαση του Α' κεφαλαίου της Μελέτης από το Μελετητικό Γραφείο, όπου μας έδειξαν ''θολά'' τις κατευθυντήριες γραμμές της Μελέτης τους και είχε δοθεί δίμηνη προθεσμία για να υποβληθούν προτάσεις από Φορείς, Συλλόγους και κατοίκους προς αυτούς, για αυτό το οποίο ...δεν μας έδειξαν.


Όντως υπήρξε κάποια αλληλογραφία και τον περασμένο Χειμώνα, έγινε η παρουσίαση της Β1 φάσης της Μελέτης τους. Όμως σύμφωνα με την παρουσίαση, όχι μόνον δεν τροποποίησαν κάτι προς το καλύτερο από τις δικές τους απόψεις, έστω λαμβάνοντας υπ' όψιν κάτι από τις προτάσεις των κατοίκων, αλλά απεναντίας εμφάνισαν ένα ασυνάρτητο πολεοδομικό σχέδιο σε σχέση με τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της πόλεως, το οποίο μας άφησε όλους με την απορία :
Για τους κατοίκους ενδιαφέρθηκαν στην Μελέτη τους, ή για τίποτε άλλο; 
  Υπήρξε εκ νέου μια νέα δίμηνη προθεσμία για να υποβληθούν προτάσεις και ενστάσεις στον προτεινόμενο σχεδιασμό τους και δεν γνωρίζουμε εάν τις έλαβαν ή θα τις λάβουν υπ' όψιν τους.  Μετά όμως από τις έντονες αντιδράσεις και ανησυχίες ειδικά των ιδιοκτητών των Συνεργείων και των επιχειρήσεων στις εισόδους και εξόδους της πόλεως, προγραμματίσθηκε να γίνει αυτή η συζήτηση, την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014 στο Τοπικό Συμβούλιο της Ιτέας.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να υπάρχει ενδιαφέρον από όλους μας για το τι σκοπεύουν οι Μελετητές να θεωρήσουν ως πολεοδομικό σχεδιασμό, ικανόν να βοηθήσει την ανάπτυξη της πόλεως.
Δηλαδή, είναι προς τον σωστό δρόμο η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων μέσα στην χαράδρα, βορείως των Γαλλικών μώλων, καθώς και επιχειρηματικό κέντρο (Τράπεζες, Γραφεία κ.λ.π.) νοτίως του λόφου των Αγίων Αναργύρων, πάνω από το Κοιμητήριο;
Και οι επιχειρήσεις στις εισόδους;  Με ποιόν τρόπο και σχεδιασμό θα φύγουν από εκεί;  Το δε λιμάνι, δεν θα έπρεπε να ληφθεί υπ' όψιν τους για την Τουριστική προοπτική ολόκληρης της περιοχής;
Την Παρασκευή το μεσημέρι λοιπόν, όλοι μας στο Τοπικό Συμβούλιο. 

2 σχόλια:

  1. Ο,ΤΙ ΠΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΕΙΑ ΔΙΚΕ ΜΟΥ,ΟΤΙ ΠΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΕΙΑ."ΚΙ ΟΠΩΣ ΤΑΣΚΙΑΖΕ Η ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΚΩΝ΄Η ΣΚΛΑΒΙΑ....".ΓΙΔΙΑΑΑΑΑΑ ΞΥΠΝΑΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ Λ. ΗΡΩΩΝ {ΒΕΡΣΑΛΙΕΣ} !!!!!!!!!! ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ , ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΗ Η ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ??? ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΓΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ ΑΛΛΑ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΒΕΒΑΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή